Enerji Enstitüsü ev sahipliğinde, Rusya Federasyonu Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi (MEPhI) öğretim üyeleri tarafından 2019 yılından itibaren senede iki kez nükleer enerji ve radyasyon bilimleri üzerine çeşitli konularda çalıştaylar düzenlenmektedir.

Nükleer Araştırmalar ABD üyesi Dr. Öğretim Üyesi Senem ŞENTÜRK Lüle’nin organizasyon komitesi başkanlığında bu sene yedincisi ve sonuncusu düzenlenen çalıştay,  Şubat ayında Akkuyu’da inşa edilen nükleer reaktör tipi olan su soğutmalı basınçlı reaktör VVER teknolojileri üzerine hem Rusya hem de Türkiye’deki çeşitli üniversitelerinin akademisyen ve öğrencilerin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşti. Rusya’da bulunan MEPhl ve Saint Petersburg ve Kurthocov Enstitüsü ile çalıştay aracılığı kurulan köprü sayesinde, enstitümüz yüksek lisans ve doktora öğrencileri Saint-Petersburg üniversitesi Erasmus+ K-107 programı ile radyasyon ve nükleer enerji mühendisliği alanında değişim programından yararlanabilecektir.

nuclear_workshop